Flattr this
Napon -
Institut za fleksibilne kulture i tehnologije

Seeds underground party

Tip događaja: zurka, diskusija
Lokacija: Izba, Železnička 4 Novi Sad
Datum: 7.11.2013


Seeds Underground party

07.11.2013.

21 čas

Klub Izba

Železnička 4, Novi Sad

 

Seeds underground je žurka na kojoj se razmenjuju sorte semena i šire podzemnim putevima.

 

U nekim delovima sveta, genetski modifikovani usevi su kolonizovali ogromne farme (pšenica, soja, žitarice… ). Uvedena pre 30 godina, transgena biotehnologija je u međuvremenu komercijalizovana patentom zaštićenim od strane korporativnog sektora. Preuzimajući vlast nad većim marketima i pijacama, herbicidi – tolerantni na štetočine i otporna semena, obećavaju veće prinose i zaradu bez mnogo ekoloških problema. Evropska unija se sprema da usvoji novu politiku semena, koja se zalaže za seme industrijskih korporacija čime sva semena postaju predmet stroge regulacije . Strahuje se da će to naškoditi organskim sortama i sprečiti razmenu semena za poljoprivrednike i one koji čuvaju semena. Pridružite nam se na žurci Seeds underground gde ćemo razmenjivati semena potekla pravo iz bašta, malih gradskih vrtova itd. Republika Srbija se priprema za pregovore o pristupanju EU, i važan segment pregovora bi upravo trebala da bude i semenska politika, posebno GM semena.

 

 

Donesite vaša semena svih sorti koje ste požnjeli ili nabavili! Prijavite se za trgovinu semenima, da pratite njihovo prilagođavanje, klijanje i distribuciju. Donesite svoju muziku, pojačajte zvuk i razmenjujte semena tokom žurke! Otpor monopolizujućim tendencijama velikih proizvođača semena!

 

Žurka Seeds Underground je deo pratećeg programa izložbe Autonomije u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine otvorena od 07.11 do 28.11.

 

Koncept: Šu Li Čeng (SAD/Francuska)

 

www.seedsunderground.net