Flattr this
Napon -
Institut za fleksibilne kulture i tehnologije

Savremena čitanja tehnologije – Otvorena škola

Tip događaja: radionice, laboratorije znanja, predavanja
Lokacija: Akademija umetnosti, Novi SadInstitut za fleksibilne kulture i tehnologije – Napon, je u periodu od Maja do Decembra meseca 2015. u saradnji sa Akademijom Umetnosti formirao Otvorenu školu za mlade i time započeo sa aktivnostima u okviru projekta “Društvo, umetnost i tehnologije – Otvorena škola za podizanje kulturne i umetničko – naučne svesti mladih”.

 

Program otvorene škole okupio je mlade ljude kao i stručnjake iz oblasti kulture i tehničkih nauka. Tokom trajanja projekta imali su priliku da saznaju više o trenutnim dešavanjima na području umetnosti i tehnologije, novih medija i uspostave saradnju sa umetnicima, teoretičarima i mladim ljudima sa kojima su razmenjivali veštine, znanja i iskustva. Dizajniran da putem javnih prezentacija radova, predavanja i otvorenih diskusija sa umetnicima i stručnjacima, program je omogućio izvor novih najaktuelnijih informacija i dešavanja iz oblasti umetnosti i tehnologije, na čije raznovrsne teme su mladi učesnici i stučnjaci zajedno konstruktivno diskutovali i raspravljali.

 

Program Otvorene škole za mlade je otpočeo u Septembru mesecu pod nazivom Savremena čitanja tehnologije. Dizajniran kao čitajuća grupa za kritičku diskusiju i razmenu ideja, program je priredio serije predavanja, razgovora o privatnosti na internetu, umetnosti, novim tehnologijama i sl.