Flattr this
Napon -
Institut za fleksibilne kulture i tehnologije

Promocija publikacije AUTONOMIJE

Tip događaja: Promocija publikacije
Lokacija: Muzej savremene umetnosti Vojvodine
Datum: 4.12.2014.


PROMOCIJA PUBLIKACIJE

 

AUTONOMIJE

 

04.12.2014. 20.00h, Muzej Savremene Umetnosti Vojvodine, Novi Sad

 

Prezentacija i diskusija

 

www.napon.org

https://www.facebook.com/napon.org

office@napon.org

 

 

U saradnji sa izdavačem publikacije Autonomije Zavodom za kulturu Vojvodine,  Institut za fleksibilne kulture i tehnologije – NAPON predstaviće u četvrtak 04. decembra publikaciju Autonomije.

 

Protekle tri godine, Institut za fleksibilne kulture i tehnologije – NAPON kao neprofitna organizacija usmerena ka istraživanjima savremenih umetničkih praksi baziranim na digitalnim tehnologijama, sa ciljem da doprinese razvoju novih oblasti u savremenoj umetnosti, učestvovao je u internacionalnom projektu Tehno-Ekologije.

 

 

Autonomije, kao deo projekta Tehno-Ekologije je kroz različite istraživačke i reprezentativne forme obuhvatio polje automatizacije i autonomizacije. Zamišljen kao istraživački, projekat je na početku imao cilj da istraži realnosti i mitologije mašinske (algoritamske) autonomije u različitim savremenim ontologijama i ekologijama. Tekstovi Simondona, E. Herla, G. Nestlera i drugih, u publikaciji su pregled nedavnih istraživanja u oblasti koja bi se mogla nazvati ontologijom tehnologizovanih ekosistema.

 

 

Sastavni deo publikacije čini i katalog istoimene izložbe koja je prošle godine novosadskoj publici predstavila radove umetnika, teoretičara i ekoloških aktivista na temu „autonomija“. Online verzija publikacije dostupna je preko online platforme za promovisanje knjiga Issuu

 

http://issuu.com/napon/docs/publikacija_i_katalog_autonomije

 

Tokom decembra meseca publikacija će se naći i u prodaji. Pozivamo Vas da nam se pridružite u interesantnom okruženju prezentaciji i razgovoru.