Flattr this
Napon -
Institut za fleksibilne kulture i tehnologije

OPEN DESIGN 02

Tip događaja: Radionica, prezentacije, predavanja, izložba
Lokacija: Galerija SULUV, Novi Sad, Srbija
Datum: 15/10/2007


OPEN DESIGN STUDIO 02

tema : INFO SISTEM GRADSKOG PREVOZA U NOVOM SADU
tip akcije : radionica, prezentacije, predavanja, izložba
datum : 15. – 28. 10. 2007
mesto : Galerija SULUV
grad : Novi Sad, Srbija


Projekat Open Design Studio 02 se predstavio novosadskoj publici u galeriji ULUV – Savez udruženja likovnih umetnika Vojvodine u Novom Sadu 13. – 28. 10. 2007. godine. Projekat je bio fokusiran na dopunu obrazovanja đaka iz Srednje škole za dizajn Bogdan Šuput, na predstavljanje rada mladih dizajnera iz Srbije i inostranstva domaćoj publici, ali i na razvoj  međunarodne komunikacije između mladih dizajnera iz Slovačke i Srbije.

 

Open Your Eyes

tip : radionica
datum : 15.–20. 10. 2007
učestnici : studenti dizajna Srednje škole za dizajn Bogdan Šuput
tema : Informacioni i navigacioni sistemi gradskog saobračaja


Radionica imala za cilj otvaranje temi o kvalitetnoj vizuelnoj komunikaciji u javnom sektoru grada i stvaranje rešenja navigacionog sistema gradskog saobraćaja u gradu Novom Sadu. Putem radionice studenti imali mogućnost da naprave nove rešenja za vizuelni i navigacioni sistem gradskih autobusa.


Open Your Mind

Tip : predavanja
datum : 15.–16. 10. 2007
predavači : Katarína Balažiková, Martin Mistrík, Mikina Dimunová (SK)


Serija predavanja za učesnike radionice i javnost na temu – vizuelna kultura, komunikacija u javnom prostoru, informccioni sistemi javnog gradskog prevoza.


Download


Open Your Eyes

tip : izložba
datum : 22.–28. 10. 2007


Izložba prikazala radove polaznika radionice Open your eyes! Cilj izložbe je uspostavljanje komunikacije između građana i gradskih struktura vezane za poboljšanje informacionog sistema gradskog prevoza u Novom Sadu. Takođe izložba želi da pokaže da i građani, u ovom slučaju srednjoškolci i dizajneri, mogu da aktivno učestvuju u stvaranju informacionog vizuelnog sistema javnog gradskog prevoza Grada Novog Sada.


Open Desktop!

tip : prezentacije dizajnera
datum : 15.–22. 10. 2007


Večernji direktni prenosi sa dizajnerskih ekrana! Značaj ovakvog tipa prezentacije grafičkog dizajnera je u tome da se otvara sam proces rada što predstavlja ne samo prikladan edukacioni dodatak već i zabavni element večeri.


Prezentujući dizajneri:

 

Brano Matis (SR), Marija Kovačević (RS), Eric Glatre (FR), Samuel Dahan (CH), Marcel Benčík (SR), Ondrej Jób (SR), Filip Bojović (RS), Predrag Nikolić (RS), Nikola Latković (CG), Peter Liška (SR) .