Flattr this
Napon -
Institut za fleksibilne kulture i tehnologije

Održan javni razgovor Question of memory

Tip događaja: Konferencija, razgovor
Lokacija: Muzej Savremene umetnosti Vojvodine, Dunavska 37, Novi Sad
Datum: 28/05/2016

Web sajt: http://questionofmemory.org/

Razgovor -Pitanje sećanja- u produkciji NAPONA bio je održan u subotu, 28.Maja 2016. u Muzeju Savremene Umetnosti Vojvodine sa početkom u 12.30h.

 

Razgovor je bio realizovan kao okrugli sto koji se bavio pitanjem polaganog zaborava novomedijskih praksi, digitalne i postdigitalne umetnost kao i arhivama digitalne kulture i umetnosti.

 

 

U okviru razgovora su bili predstavljeni projekti kao što je MayDay arhiva (Howard Slater), dugogodišnja arhive organizacije kuda.org, arhiva MSUV-a (Luka Kulić), arhiv tekstova Jugoslovenske humanistike (Učitelj neznalica), Portreti i sećanja (Andrea Palašti i Stefan Jovanović), predavanje Isidore Todorović “Jedan kilobajt u dobu terabajta/arhiviranje i kriza”, kao i predavanje Dejana Grbe “Forensics of a Molten Chrystal: Izazovi arhiviranja i predstavljanja generativne umetnosti”

 

 

 

Konferencija ‘’Pitanje sećanja’’ deo je projekta ‘’Mapiranje digitalnog kulturnog nasleđa – Digitalna umetnost na prelazu 20. i 21.veka’’ koji je podržan od strane Ministarstva Trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije